Yazım Kuralları

WORD dosyasını bu LİNK ten indirebilirsiniz

MAKALE BAŞLIĞI

A.B.C [1] ve D.E.F [2]

Bu belge ön teslim için Şablon olarak kullanılabilir.

Öz

Özet bir paragraf olmalı, çalışmanın amacını, kapsamını ve sonuçlarını özetlemelidir. Uzunluğu 150-350 kelime arasında olmalıdır. Bildiride “Times New Roman” yazı karakteri kullanılmalıdır. Bildiri Word işlemcisi ile yazılmalı ve “doc” veya “docx” dosyası olarak kongre sistemi ekinde gönderilmelidir.

 

ANAHTAR KELİMELER: 3-6 kelime (virgülle ayrılmış)

İNGİLİZCE MAKALE BAŞLIĞI

ABSTRACT

The abstract should be a paragraph, summarizing the purpose, scope and results of the study. The word count of the abstract should be between 150-350 words. “Times New Roman " font should be used in the full paper. The abstract should be written with the Word processor and sent as a "doc" or "docx" file to the congress system.

KEYWORDS: 3-6 words (comma seperated)

1. BÖLÜM BAŞLIĞI

Bölüm başlığı 12pt koyu ve büyük harf olmalıdır. Bölüm başlıkları sırayla numaralanmalıdır. Bölüm başlığından önce ve sonra birer satır boşluk bırakılmalıdır. Metin içerisinde paragraflar arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır. Yazı metni tek aralı ve 1.15 olarak yazılmalı, sol ve sağ sayfa sınırlarına yaslanmalıdır. Sayfanın solunda ve sağında 25mm, üstünde 30mm, altında 25mm marjin bırakılmalıdır.

1.1. Alt Başlık

Alt başlık 12pt koyu ve italik olmalıdır. İlk harf büyük, diğer harfler küçük olmalıdır. Alt başlığın üstünde bir satır boş bırakılmalıdır. Altında boşluk yoktur.

2. TABLOLAR

Tablolardaki yazı boyutunda tek punto tercih edilmelidir. Tablo boyutu (8-12) pt arasında olabilir. Tablolar sırayla numaralanmalıdır. Başlık tablonun üstünde ve sola yaslanmış olmalıdır. Başlıktan önce ve sonra bir satır boşluk bırakılmalıdır. Tablo ortalanmalıdır. Tablo yazısının sonuna atıf yapılmalıdır.

Tablo 1. Zemin katın dönme değeri (Celep, 2012).

Kesit

Dönme (rad)

Dönme (rad)

Kolon

0.126

0.489

Kiriş

0.563

0.635

 

 

 

3. ŞEKİLLER, GRAFİKLER VE FOTOĞRAFLAR

Şekillerdeki yazı boyutunda tek punto tercih edilmelidir. Şekil boyutu (8-12) pt arasında olabilir Şekiller ve şekil başlıkları altta gösterildiği gibi ortalanmalı, sırayla numaralanmalıdır. Şekil yazısının sonuna atıf yapılmalıdır. Şekil başlığından sonra bir satır boşluk bırakılmalıdır.

Şekil 1. Kesme-yerdeğiştirme (a) ve modal ivme-modal yerdeğiştirme (b) eğrileri (Celep, 2012).

4. DENKLEMLER

Her denklemden önce ve sonra bir satır boşluk bırakılmalıdır. Denklemler ortalanmalı, denklem numarası sağa yaslanmalıdır. Denklemler sırayla numaralanmalıdır.

                                                               Y = 2x2 + ax + c                                              Denklem 1  

 

KAYNAKLAR

Atıf ve kaynaklar için APA kuralları geçerlidir.

 

[1] Makina Müh. Bölümü, İstanbul Üniversitesi, İl

[2] Matematik. Bölümü, Atatürk Üniversitesi,  İl

*Sorumlu yazar: : abc@gmail.com